تاریخچه سئو :
از اواسط دهه ۱۹۹۰ میلادی که نخستین موتورهای جستجو اقدام به فهرست کردن وب نخستین کردند، مدیران وبسایتها و تولیدکنندگان محتوا، شروع به بهینهسازی وبسایتها برای موتورهای جستجو نمودند.
در ابتدا تمامکارهایی که مدیران وبسایتها باید انجام میدادند، ارسال آدرس صفحه به موتورهای مختلفی که یک «عنکبوت» جهت «خزش» آن صفحه میفرستادند، استخراج لینکهای صفحه به سایر صفحات از درون صفحه، و بازگرداندن اطلاعات یافت شده در صفحه جهت ایندکس شدن بود.
فرایند به این صورت است که عنکبوت موتور جستجو، یک صفحه را دانلود و آن را در سرور موتور جستجو ذخیره میکند . یک برنامه دیگر موسوم به ایندکس کننده، اطلاعات مختلفی را دربارهٔ صفحه استخراج میکند.اطلاعاتی از قبیل واژههای موجود و محل قرارگیری آنها در صفحه، و نیز وزن خاص واژههای بخصوص، و تمام لینکهای موجود در صفحه، که سپس جهت خزش در زمانی دیگر، در دستور کار قرار میگیرد.
مدیران سایتها شروع به بازشناسی ارزش رتبه بالای سایت خود و در دید قرار گرفتن آن در نتایج موتورهای جستجو نمودند .که این امر، فرصتی را برای هکرهای غیر مخرب و مخرب شاغل در بخش بهینهسازی موتور جستجو مهیا کرد.
سئو چیست و چه کاربردی دارد؟
بیشتر روش های بازاریابی آنلاین مانند تبلیغات و ایمیل مارکتینگ تا زمانی که از آنها به صورت مستمر استفاده میکنید ارزشمند هستند و به محض متوقف کردن فعالیت های خود با افت شدید مواجه میشوند.در نتیجه برای پیشرفت در کسب و کار و تبلیغات خود سئو به عنوان یک ابزار خوب برای تبلیغات از طریق سایت ها گردید.سئو یا SEO (Search Engine Optimization) می باشد و دارای متخصصانی است که فقط تخصصشان کار بروی سئو محتویات سات های شما است.
دو گزارش که توسط سایت معتبر Search Engine Land منتشر شده که نشان دهنده این است که فقط گوگل تنها المان جستجو در موتورهای جستجو نیست :
همانطور که میبینید موتورهای جستجوی Google و Yahoo و Bing برای کاربران بیشتر از سایر موتورهای جستجو شناخته شده هستند.
موتور جستجوی اصلی مورد استفاده کاربران:
تفاوت دو نوع سئو :
سئو را می توان به دو قسمت سئو داخلی و سئو خارجی تقسیم کرد.
سئو داخلی بر روی فاکتورهایی از رتبه بندی گوگل متمرکز است که مستقیما به وضعیت صفحه مورد نظر برای بهینه سازی وابسته است. مانند هدینگ ها، محتوا و ساختار صفحه.
سئو خارجی بر روی فاکتورهایی متمرکز است که گوگل در خارج از سایت شما به آن توجه می کند. این فاکتورها به دیگر منابع مانند شبکه های اجتماعی، وبلاگ های فعال در زمینه کاری شما و سابقه فرد جستجو کننده وابسته است.
روش های کلاه سفید در مقابل تکنیک های کلاه سیاه:
روش های سئو را می توان به دو دسته طبقه بندی کرد:
۱- روش سئو کلاه سفید: این روش مطابق با استاندارهای موتورهای جستجو است.
۲- روش سئو کلاه سیاه: این روش مطابق با استاندارد های موتورهای جستجو نیست.
موتورهای جستجو سعی دارند تا استفاده از روش دوم را به حداقل برسانند. دریافت نتیجه در روش سئو کلاه سفید زمان طولانی تری می برد ولی دائمی است . در حالی که دریافت نتیجه در در روش سئو کلاه سیاه سریعتر انجام می شود ولی موقتی است .هنگامی که موتورهای جستجو پی به این رفتارهای غیر اصولی ببرند سایت را جریمه خواهند کرد.
طبق تحقیقاتی که در مقالات صورت گرفت،مهمترین معیارها برای بهینه سازی موتور جستجو عبارتند از:
- اضافه کردن Allow یا DisAllow به نقشه سایت
- اضافه کردن URL به نقشه سایت
- اضافه کردن نقشه سایت به robots.txt
- استفاده از ابزارهای آنالیز جهت crawl