شما می توانید با کلیک بر روی این متن هاست SSD ارزان را در ایران ۲۴ تهیه نمایید.
تاریخچهی SSD و HDD
فناوری هارددیسک نسبتا قدیمی است (از نظر تاریخچهی کامپیوتر). تصاویری از هارددیسک IBM 350 RAMAC در سال ۱۹۵۶ موجود است که در آن از ۵۰ پلاتر ۲۴ اینچی برای ساخت حافظهای با حجم ۳.۷۵ مگابایت در فضایی به بزرگی ۲ عدد یخچال استفاده شده بود. امروزه این حجم معادل یک فایل MP3 با کیفیت ۱۲۸ کیلوبیت بر ثانیه است. RAMAC 350 محدود به استفادههای دولتی و صنعتی بود و در سال ۱۹۶۹ منسوخ شد. در اوایل دههی ۱۹۸۰، اندازهی استاندارد ۵.۲۵ اینچ برای هارددیسک استفاده میشد و بعد از آن جای خود را به هارددیسکهای ۳.۵ اینچی برای دسکتاپ و ۲.۵ اینچی برای لپتاپ داد. کابل رابط داخلی به مرور زمان از نوع سریال به IDE (که اکنون Parallel ATA یا PATA نامیده می شود) و سپس به SCSI و Serial ATAا(SATA) تغییر یافت. ولی اساس کار همهی آنها یکی بوده است: هارددیسک را با استفاده از کابل به مادربورد وصل کنید و سپس میتوانید داده را پردازش کنید! درایوهای ۲.۵ و ۳.۵ اینچی عمدتا از رابط ساتا استفاده میکنند (حداقل روی بیشتر کامپیوترهای دسکتاپ و مکها) در حالی که SSD-های پرسرعت از رابط سریعتری با نام PCIe استفاده میکنند. ظرفیت رسانههای ذخیرهسازی از چند مگابایت به چند ترابایت افزایش یافته است که نشاندهنده بیش از ۱ میلیون برابر افزایش در ظرفیت است. ظرفیت هارددیسکهای ۳.۵ اینچی فعلی تا ۱۰ ترابایت نیز میرسد، در حالی که هاردهای ۲.۵ اینچی تا ۴ ترابایت ظرفیت دارند.
SSD تاریخچهی بسیار کوتاهتری دارد. در سالهای دور فناوریهایی مانند حافظهی فلش حبابی معرفی شد و در انتهای دههی ۱۹۸۰ محو شد. حافظههای فلش کنونی، حالت منطقی ایدهی قبلی است که نیاز به نیروی برق ثابتی برای حفظ اطلاعات موجود ندارند. درایوهایی که اکنون آن را با نام SSD میشناسیم، در انتهای دههی ۲۰۰۰ کار خود را شروع کردند. در سال ۲۰۰۷، OLPC XO-1 از یک ۱ گیگابایت و ایسوس Eee PC ۷۰۰ از ۲ گیگابایت SSD بهعنوان ابزار ذخیرهسازی اصلی استفاده کرده بود. تراشههای SSD در مدلهای رده پایین XO-1 و Eee PC بهطور مستقیم به مادربورد وصل شده بود. بعد از اینکه لپتاپها و سایر دستگاههای پرتابل بهبود یافتند، از SSD-هایی با حجم بیشتر بهره بردند تا بالاخره با استاندارد ۲.۵ اینچی ارائه شدند. این استاندارد باعث شد که بتوان بهراحتی یک هارد درایو ۲.۵ اینچی را خارج و به جای آن از SSD استفاده کرد. شکلهای دیگری از SSD مانند mSATA Mini PCIe SSD و M.2 SSD بهصورت ساتا و PCIe ظهور کردند. همچنین SSD-هایی به شکل DIMM نیز در مک بوک ایر ومک بوک پروی اپل استفاده شدند؛ ولی امروزه اکثر SSD-ها از همان فرمت استاندارد ۲.۵ اینچی استفاده میکنند. حداکثر حجم حافظههای SSD با استاندارد ۲.۵ اینچی، به ۴ ترابایت میرسد؛ ولی سیگیت در سال ۲۰۱۶، ورژن ۶۰ ترابایتی آن را برای سیستمهای سازمانی مانند سرورها ارائه کرده است.
SSD چیست ؟
SSD همان مخفف کلمه Solid State Drive یا دیسک حالت جامد میباشد یا به زبان ساده تر میتوان گفت SSD نسخه پیشرفته تر و با ابعاد بزرگتر فلش مموری میباشد و همانطور که میدانید دیگر هیچ قسمت متحرکی در SSD ها بر خلاف HDD ها وجود ندارد.SSD ها هم مانند فلش مموری بر پایه NAND میباشد
HDD چیست ؟
Hdd همان مخفف کلمه harddisk drive میباشد که میتوان گفت این تکنولوژی حدود ۶۰ سال قدمت دارد . در این تکنولوژی اطلاعات بر روی پلتر ذخیره می شود و با کمک بازوی متحرک یا هد اطلاعات خوانده می شود و برق نیز از طریق برد به هد و پلتر میرسد . امروزه سرعت چرخش پلتر ۵۴۰۰ دور در دقیقه میباشد که امکان دارد به ۱۵۰۰۰ دور بر دقیقه نیز برسد. یکی از مزایای دیسکهای سخت آنستکه این دستگاهها میتوانند حجم زیادی از اطلاعات را در ازای قیمت ارزان برای شما نگهداری کنند.
مزیت ها و تفاوت ها
دسترسي سريع به اطلاعات
اولین نکته ای که باید به آن توجه کنیم این است که در hdd ها قطعه ای به نام هد وجود دارد که متحرک است و بر روی پلتر که اطلاعات بر روی آن ذخیره شده است با سرعت بالا آن را read/write میکند و در hdd ها برای دسترسی به اطلاعات نیازمند این است که منتظر این بماند که سرعت چرخش پلتر به مقدار کافی برسد اما در هارد های ssd بر خلاف hdd ها میباشد
Ssd ها برای خواندن اطلاعات به هیچ کدام از عملیات های بالا نیاز ندارند و میتوانند بصورت مستقیم به اطلاعات دسترسی داشته باشند. و این میتواند سرعت بارگذاری یا بوت شدن سیستم را تا چندین برابر کاهش دهد و سیستم عامل با سرعت بالاتری اجرا شود.
مقاومت در برابر لرزش و ضربه
در هارد های hdd بدلیل داشته قطعه متحرک و حساس به نام هد و پلتر ، به کوچکترین ضربه و لغزش و تکان ، مخصوصا در حال کار بسیار آسیب پذیر هستند اما در هارهای ssd این مشکل برطرف شده و به طور کلی از یک تکنولوژی دیگری استفاده شده که نزدیک به تکنولوژی فلش یا به اصطلاح nand استفاده شده که قطعه متحرکی درون آن نیست و تقریبا ضد ضربه هستند و اطلاعات درون IC ها ذخیره میشوند .
مصرف انرژي کمتر و توليد گرماي کمتر
مصرف انرژی در تفاوت هارد HDD و SSD بالا میباشد به طوری که hdd ها حدودا ۶وات مصرف میکنند و sdd ها حدودا ۴ وات مصرف میکنند و در حالتی که از آن استفاده نمیشود به ۲وات کاهش پیدا میکند
اطمينان بالا در ذخیره سازی اطلاعات
تفاوت هارد HDD و SSD در ذخیره سازی اطلاعات به صورت میانگین و تقریبی و در بهترین حالت نگهداری ssd ها ۲برابر hdd ها بر اساس مقياس اندازه گيري مقاوت ابزارهاي ذخيره سازي اطلاعات میباشد . طول عمر ssd ها حدود ۱میلیون و ۲۰۰ هزار ساعت تخمین زده شده و هارد های hdd حدود ۶۰۰ هزار ساعت تخمین زده شده است .
توليد صدای هارددیسک
تفاوت هارد HDD و SSD در تولید صدای هاردهایی که از تکنولوژی hdd استفاده میکنند دارای سرو صدا هستند اما هاردهایی که از تکنولوژی ssd استفاده میکنند مانند فلش میمانند و صدای خاصی ندارند .
وزن هارد
تفاوت هارد HDD و SSD وزن هاردهای hdd حدودا ۷۵۰ گرم و هارد های ssd حدودا ۸۰گرم است که این این اختلاف وزن در وزن لپتاپ ها نکته حائز اهمیتی است و همپنین حجم کمتری میگیرند.
سرما و گرما
دمایی که هارددیسک پس از شروع به کار تولید میکند در hdd ها حدودا بین ۰ تا ۷۰ درجه سیلسیوس و در هارد های ssd بین ۰ تا ۵۵ درجه سیلسیوس میباشد.